آیا شما هم از بیماری دیابت رنج می برید؟ آیا از خواص معجزه آسای عسل طبیعی برای دیابت شنیده اید؟ حتما شما هم شنیده اید که عسل طبیعی برای بیماران دیابتی می تواند مفید واقع شود. اما بیایید ببینیم که این موضوع چقدر صحت دارد. آیا با خوردن عسل دیابت درمان می شود یا اینکه این موضوع کاملا اشتباه است؟! با ما همراه باشید تا این موضوع را بطور کامل بررسی کنیم و به معرفی عسل های مخصوص دیابت که گلوکز پایین و فروکتوز بالایی دارند بپردازیم.
دیابت چیست؟
دیابت یک بیماری مزمن است که در آن سطح قند (گلوکز) در خون بیش از حد افزایش می یابد. افزایش گلوکز به علت نقص در تولید یا عملکرد هورمون انسولین، که برای کنترل قند خون مهم است، اتفاق می افتد. دیابت می تواند عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کند و نیاز به مدیریت مناسب، تغذیه صحیح و در صورت لزوم دارو دارد. به همین دلیل است که به عسل هایی که گلوکز پایین و فروکتوز بالایی دارند، عسل های مخصوص دیابت می گویند. بگذارید همین جا بگوییم که درمان دیابت با عسل طبیعی کاملا غیر ممکن می باشد. زیرا دیابت اصلا درمان نمی شود! بنابراین، با مصرف عسل فقط می توان آن را کنترل و از مبتلا شدن به آن پیشگیری کرد.
معرفی انواع دیابت
بیماری دیابت دو نوع اصلی دارد:
- دیابت نوع ۱: در این نوع دیابت، بدن انسان انسولین (هورمون کنترل کننده قند خون) تولید نمی کند. این نقص به علت اختلال در سیستم ایمنی بدن اتفاق می افتد.
- دیابت نوع ۲: در دیابت نوع 2 نیز بدن انسولین تولید می کند، اما یا مقدار آن کم است یا بدن به آن پاسخ نمی دهد. دیابت نوع دوم اغلب به عوامل ژنتیکی و شیوه زندگی ناسالم باز می گردد.
- دیابت زمان حاملگی: دیابت زمان حاملگی، یک وضعیت خاص است که در زمان بارداری اتفاق می افتد. تحت این شرایط، سطح قند خون مادر بالا می رود. این مشکل ممکن است برای سلامت مادر و جنین خطرناک محسوب شود. این نوع دیابت معمولا موقتی است و باید مدیریت شود.
پیشگیری از دیابت با مصرف عسل طبیعی
فردی که دارای بیماری دیابت می باشد، نمی تواند هر نوع عسلی را مصرف کند. این مورد می تواند بسیار خطرناک باشد! توجه داشته باشید، افرادی که از این بیماری رنج میبرند، فقط مجاز به مصرف عسل هایی با گلوکز کمتر، فروکتوز بیشتر و ساکارز زیر 2 درصد می باشند.
این توصیه به دلیل این است که افراد دارای بیماری دیابت، میزان گلوکز بالایی را در بدن خود دارند و مصرف عسل با گلوکز بالا می تواند برای آنها خطرناک باشد.
عسل دیابتی چیست؟
اصلا عسل دیابتی یعنی چه؟ در واقع به عسل هایی که مخصوص افراد دیابتی می باشند، عسل دیابتی می گویند. اما این عسل ها چه ویژگی هایی دارند که آنها را از عسل های دیگر متمایز کرده؟ طبیعتا این عسل ها دارای قند پایینی می باشند؛ اما ماجرا به همینجا ختم نمی شود! عسل های دیابتی دارای گلوکز پایین و فروکتوز بالایی می باشند.
همچنین، عسل های مخصوص دیابت ساکارز زیر 2 درصد و پرولین بالایی دارند. بنابراین به عسلی که این ویژگی ها را داشته باشد عسل دیابتی می گویند.
چه کسانی به دیابت مبتلا می شوند؟
دیابت می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد، اما عوامل زیر ممکن است افراد را در برابر ابتلا به دیابت آسیب پذیرتر می کنند:
- ژنتیک: در صورت وجود سابقه دیابت در خانواده ی شما خطر ابتلا به دیابت افزایش می یابد.
- سبک زندگی: سبک زندگی ناسالم، افزایش وزن، عدم ورزش منظم و تغذیه ی نامناسب می تواند از عوامل افزایش خطر دیابت باشد.
- سن: با بالا رفتن سن، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ افزایش می یابد، اما دیابت نوع ۱ معمولا در سنین جوانی ظاهر می شود.
- سایر عوامل: برخی عوامل دیگر مانند دیابت حاملگی، سندرم تخمدان پلی کیستیک و تاریخچه دیابت در بارداری نیز می توانند احتمال ابتلا به دیابت را افزایش دهند.
بنابراین، حفظ یک سبک زندگی سالم و کنترل عوامل خطر می تواند به ما کمک کند تا ابتلا به دیابت به حداقل برسد یا حتی جلوگیری شود.
خواص عسل طبیعی برای دیابت
اما عسل چگونه می تواند برای بیماران دیابتی مفید واقع شود؟ در موارد ذیل می توانید نحوه تاثیرگذاری عسل طبیعی بر کنترل بیماری دیابت یا پیشگیری از آن را مشاهده کنید.
- قند های ساده: عسل طبیعی شامل های قند های ساده مانند فروکتوز و ساکارز است که به سرعت در خون جذب می شوند و انرژی فوری برای بدن ایجاد می کنند. این باعث می شود تا نیاز به مصرف قندهای مضر مانند شکر سفید کاهش یابد که می تواند به پیشگیری از افزایش میزان قند خون کمک کند.
- مواد آنتی اکسیدانی: عسل حاوی مواد آنتی اکسیدانی است که می تواند در مقابله با التهاب ها و آسیب های اکسیداتیو کمک کند. این آثار ممکن است در کاهش خطر ابتلا به دیابت نقش داشته باشند.
- شاخص گلیسمی پایین: این نوع عسل دارای شاخص گلیسمی پایین تری است که نشان دهنده توانایی کاهش قند خون به میزان کمتر بعد از مصرف آن است. این ویژگی مهمی برای افراد دیابتی می باشد.
- کاهش استفاده از شکر مصنوعی: با استفاده از عسل به عنوان یک جایگزین طبیعی برای قندهای مصنوعی می توانید میزان مصرف قند خود را کاهش دهید و از تغییرات ناخواسته در سطح قند خون خود جلوگیری کنید.
- تاثیر مثبت بر مقاومت به انسولین: تحقیقات نشان داده است که مصرف معقول عسل می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد. این موضوع می تواند به کنترل بهتر میزان قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
نکته ی بسیار مهم دیگری که باید در مورد عسل های مناسب بیماری دیابت بدانید این است که فردی که دارای دیابت می باشد، به هیچ عنوان نباید عسل تقلبی یا غیر اصل استفاده کند! به دلیل اینکه عسل های تقلبی دارای میزان شکر بسیار بالایی هستند و همچنین استاندارد های مناسب برای تولید عسل را رعایت نمی کنند و مصرف این عسل ها برای فرد دارای بیماری دیابت می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.
نکته: افرادی که دارای بیماری دیابت هستند اما میزان قند خون آنها پایین یا لب مرز است، می توانند با توصیه ی پزشک خود 1 تا 2 قاشق عسل طبیعی مصرف کنند.
عوارض دیابت
دیابت شامل عوارض بلندمدتی می باشد که ممکن است باعث مشکلات قلبی و عروقی، افت کیفیت بینایی، کمردرد و آسیب به اعصاب و اندام های حرکتی و کلیه ها، ضایعات پوستی و مشکلات دندانی شود. از عوارض دیگر دیابت می توان به ناتوانی جنسی در آقایان اشاره کرد. اگر دیابت کنترل نشود می تواند خطر حملات قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.
عسل های طبیعی مخصوص دیابت هاجر عسلی
اگر شما هم کنجکاو شده اید تا عسل های مخصوص دیابت هاجر عسلی را بشناسید، با ما باشید تا به معرفی این عسل های خوشمزه، طبی و درمانی هاجر عسلی بپردازیم.
عسل های فراوانی برای پیشگیری و کنترل دیابت در بازار وجود دارند. اما همانطور که می دانید، یافتن عسل طبیعی در میان این حجم از عسل تقلبی کار دشواری است. بنابراین قصد داریم تا عسل هایی را معرفی کنیم که از طبیعی بودن آنها مطمئن هستیم و در فروشگاه محصولات زنبور هاجر عسلی موجود است، تا سلامت شما عزیزان به خطر نیفتد!
همچنین به این نکته توجه کنید که عسل های فروشگاه های مختلف می توانند کاملا متفاوت باشند. یعنی اگر عسل چند گیاه تولید شده توسط هاجر عسلی دارای ساکارز زیر 2 درصد است، به این معنی نیست که عسل چند گیاه در همه ی فروشگاه ها این ویژگی را دارد!
راستی، تمام محصولاتی که از هاجر عسلی می خرید بصورت رایگان و با برگه آزمایش برای شما ارسال می شوند و 7 روز ضمانت بازگشت کالا دارند! بعلاوه، هاجر عسلی به هر کسی که بتواند با برگه آزمایشگاه ثابت کند که محصولاتش تقلبی هستند، دو برابر هزینه محصول بعلاوه هزینه آزمایشگاه را تقدیم خواهد کرد!
خب حالا بیایید تا به معرفی عسل های دیابتی هاجر عسلی بپردازیم:
-
عسل چند گیاه ارگانیک:
عسل چند گیاه یکی از عسل های طبیعی مخصوص دیابت با ساکارز زیر 2 درصد است که از چند نوع گیاه دارویی به دست می آید. چون زنبور از شهد تمامی این گیاهان استفاده می کند، به این عسل، چند گیاه یا چهل گیاه می گویند. از خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش قند خون و کاهش فشار خون: این عسل با کاهش کلسترول مضر در بیماران دیابتی، ریسک حمله قلبی را کاهش می دهد.
- تقویت دستگاه گوارش: یکی از خواص عسل چند گیاه، تقویت دستگاه گوارش و ضد عفونی کردن آن می باشد که به دلیل وجود آنزیم کاتالاز در این نوع عسل است.
برای خرید عسل چند گیاه ارگانیک محبوب هاجر عسلی کلیک کنید.
-
عسل کوهستان ارگانیک:
عسل ارگانیک کوهستان یکی دیگر از عسل های مخصوص دیابت هاجر عسلی با ساکارز زیر 1 درصد می باشد که در رشته کوه های البرز تولید می شود. این عسل علاوه بر خاصیت هایی که برای افراد دیابتی دارد، شامل خواص بیشمار دیگری نیز می باشد که چند مورد آن عبارتند از بهبود سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی، آنتی اکسیدان بالا و ضد سرطان!
برای تهیه آن بر روی خرید عسل ارگانیک کوهستان کلیک کنید.
-
عسل آویشن طبیعی:
عسل آویشن یا یک انرژی زای طبیعی! این عسل انرژی فوق العاده زیادی به شما می دهد که برای انجام کارهای روزانه خارق العاده است و در عین حال، ساکارز آن زیر 2 درصد می باشد. از دیگر خواص آن می توان به درمان سرفه و گلودرد، بهبود بیماری های ریوی، کاهش درد های مفصلی و… اشاره کرد.
همین حالا برای خرید عسل آویشن طبیعی کلیک کنید!
-
عسل گون گزانگبین طبیعی:
زنبور عسل با استفاده از شهد گیاه دارویی گون، این نوع عسل را تولید می کند که برداشت آن در فصل تابستان انجام می شود و یک عسل بی نظیر برای کنترل دیابت می باشد. این نوع عسل پس از مصرف و هضم، به سرعت جذب بدن می شود و به گلیکوژن تبدیل می گردد. بعد از تبدیل شدن به گلیکوژن، باعث کاهش گلوکز در خون می شود و در نتیجه، میزان قند خون روند افزایشی نخواهد داشت. برای خرید عسل گون گزانگبین ویژه کلیک کنید.
-
عسل کنار طبیعی:
عسل کنار همان سدر می باشد و زنبورهای عسل آن را با نوشیدن شهد شکوفه های درخت کنار درست می کنند. این درخت بومی مناطق جنوبی است و فصل گلدهی آن از اوایل مهر ماه شروع می شود و تا اواسط آبان ادامه می یابد. عسل کنار طبیعی فاقد شکر مصنوعی بوده و شیرینی موجود در آن کاملا طبیعی است.
همچنین، میزان گلوکز پایین و فروکتوز بالا نیز از ویژگی های خاص این عسل می باشد که آن را برای بیماران دیابتی مناسب کرده است.
بهترین روش مصرف عسل مخصوص دیابت
در صورتی که تصمیم به مصرف عسل مخصوص دیابت دارید می توانید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- مشورت با پزشک: قبل از شروع مصرف عسل مخصوص دیابت با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما می تواند توصیه های خاصی برای مقدار و زمان مصرف عسل به شما بدهد.
- مصرف کنترل شده: مقدار مصرف عسل باید کنترل شده باشد. مصرف قند اضافی حتی از منابع طبیعی مانند عسل ممکن است تاثیرات مخربی داشته باشد.
- عسل با کیفیت: از اینکه عسلی که مصرف می کنید طبیعی و بدون افزودنی باشد مطمئن باشید. پیشنهاد می کنیم حتما از یک فروشگاه معتبر خرید کنید.
- رعایت تغذیه سالم: مصرف عسل نباید به معنای افزایش مصرف شکرها باشد. رعایت یک رژیم غذایی سالم و مناسب برای دیابت بسیار مهم است و عسل می تواند به عنوان جزیی از این رژیم تغذیه در نظر گرفته شود.
- مدت زمان: مدت زمان مصرف عسل نیز باید توسط پزشک تعیین شود. برخی افراد ممکن است به مدت محدودی عسل مصرف کنند در حالی که دیگران ممکن است به طور دائمی آن را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنند.
نکته مهم: نکته ی مهمی که بیماران دیابتی باید به آن توجه داشته باشند این است که بعد از مصرف هر نوع عسلی قند خون شما افزایش می یابد و تاثیر مثبت آن به مرور زمان پدیدار می شود.
موارد منع مصرف عسل طبیعی
اگر به نکات زیر توجه نشود، مصرف عسل برای افراد مبتلا به دیابت می تواند مشکلاتی ایجاد کند:
- افزایش قند خون: عسل یک محلول فوق اشباع قندی است که حاوی قندهای طبیعی مانند فروکتوز، گلوکز و ساکارز می باشد. مصرف بیش از اندازه عسل می تواند برای افراد دیابتی مشکل ساز شود.
- عسل جایگزین دارو نیست: عسل نباید بجای داروهای مقرر توسط پزشک در درمان دیابت استفاده شود.
- دیابت شدید: معمولا افرادی که مبتلا به دیابت شدیدی هستند، از مصرف ماده هایی که حاوی قند باشند منع می شوند. پس نباید فراموش کرد که عسل هم در هر صورت دارای قند فراوانی می باشد و مصرف آن در دیابت های شدید اصلا توصیه نمی شود.
پرهیزات غذایی برای درمان دیابت در هنگام مصرف عسل طبیعی
وقتی عسل طبیعی را برای پیشگیری از دیابت مصرف می کنیم باید از مصرف مواد غذایی با قند بالا مثل شکر سفید خودداری کنیم. این غذاها می توانند میزان قند خون را افزایش دهند و با تاثیرات مثبت عسل طبیعی در کنترل قند خون تداخل داشته باشند.
دستورات غذایی برای پیشگیری از دیابت در هنگام مصرف عسل طبیعی
هنگامی که به مصرف عسل طبیعی می پردازیم و می خواهیم از دیابت جلوگیری کنیم، می توانیم این دستورات غذایی را رعایت کنیم:
- تنوع در رژیم غذایی: عسل طبیعی را به عنوان یک بخش از رژیم غذایی متنوع خود استفاده کنید. این کار به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن و کاهش خطر افزایش قند خون کمک می کند.
- کنترل مصرف قند های مصنوعی: از مصرف خوراکی های مملو از قند مانند نوشابه و شکر سفید که ممکن است به افزایش قند خون منجر شوند خودداری کنید.
- مصرف همراه با مواد غذایی خنک کننده: مصرف عسل به همراه مواد غذایی خنک کننده مثل ماست، میوه های تازه یا سبزیجات می تواند تاثیر مثبتی در کنترل قند خون داشته باشد.
- مصرف گرده گل و بره موم: یکی دیگر از کارهایی که می توانید برای پیشگیری و کنترل دیابت انجام دهید، مصرف گرده گل و بره موم است. از گرده گل برای درمان بیماری های متعددی استفاده می شود و به داروی طبیعی معروف است. گرده گل به سلامت قلب، بهبود سندرم پیش از قاعدگی و… کمک می کند. بره موم نیز علاوه بر پیشگیری و کنترل دیابت، خاصیت ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد التهابی دارد و قوی ترین آنتی اکسیدان بیوتیک طبیعی می باشد.
یادگیری و رعایت این دستورات می تواند به شما کمک کند تا از عسل به عنوان یک بخش سالم و مفید در رژیم غذایی خود برای پیشگیری از دیابت بهره برداری کنید.
سخن پایانی
در مجموع، عسل طبیعی می تواند برای پیشگیری از دیابت و کنترل آن مفید باشد! اما نحوه مصرف، نوع عسل، شدت بیماری و نوع دیابت در آن دخیل است و تعیین کننده میزان و نحوه تاثیرگذاری آن می باشد.
لازم به ذکر است که عسل مصرفی حتما باید طبیعی باشد! همانطور که می دانید، عسل های تقلبی در بازار بسیار زیاد شده اند و یافتن عسل طبیعی را دشوار کرده اند. فروشگاه محصولات زنبور هاجر عسلی با چهل سال سابقه، ارائه برگه آزمایش و 7 روز ضمانت بازگشت کالا، این اطمینان را به شما می دهد که عسل خریداری شده کاملا طبیعی بوده و ذره ای افزودنی نخواهد داشت!
سوالات متداول
- آیا افراد دیابتی می توانند عسل مصرف کنند؟
بله، اما باید با مشورت پزشک این کار را انجام دهند و به این نکته توجه داشته باشند که عسل هایی را می توانند استفاده کنند که دارای ساکارز زیر 2 درصد و پرولین بالا هستند. در واقع مصرف عسل های دیابتی که گلوکز پایین و فروکتوز بالایی دارند برای این افراد توصیه می شود.
- عسل دیابتی چیست؟
در واقع به عسل هایی که مخصوص افراد دیابتی می باشند، عسل دیابتی می گویند. عسل های دیابتی دارای گلوکز پایین و فروکتوز بالایی می باشند.
همچنین، عسل های مخصوص دیابت می توانند دارای ساکارز زیر 2 درصد و پرولین بالایی باشند.
- کدام نوع عسل برای افراد دیابتی پیشنهاد می شود؟
در بین عسل هایی که برای بیماران دیابتی توصیه می شوند، عسل چند گیاه ارگانیک و عسل کوهستان ارگانیک از محبوب بالایی برخوردارند. همچنین، عسل آویشن طبیعی، عسل گون گز و عسل طبیعی کنار نیز از دیگر عسل های دیابتی هاجر عسلی هستند.
- افراد دیابتی در طول روز مجاز به مصرف چه مقدار عسل هستند؟
به طور کلی افرادی که دارای بیماری دیابت هستند می تواند 1 تا 2 قاشق عسل دیابتی در روز مصرف کنند.
- برای کمک به کنترل قند خون چه محصولاتی از زنبور عسل پیشنهاد می شود؟
بهترین راه برای کنترل کردن قند خون استفاده از محصولاتی مانند گرده گل و قرص بره موم می باشد که به این افراد در تنظیم قند خون کمک می کند.